Княгиня Калина се е сдобила с български дом в дните

...
Княгиня Калина се е сдобила с български дом в дните
Коментари Харесай

Юбилей по царски: Калина Сакскобургготска с къща у нас за ЧР...

Княгиня Калина се е сдобила с български дом в дните преди 50-годишния си празник. Именно в него тя ще отпразнува кръглата си годишнина дружно със брачна половинка си Китин Муньос и техния наследник Симеон-Хасан.

Единствената щерка на цар Симеон Втори е родена на 19 януари и единствено тя от всичките му наследници избра да се върне да живее в родината на татко си. Вместо да се възползва от всички екстри на двореца " Врана ", Калина е поискала да има собствен независим дом в София.

" Не е апартамент, къща е, само че не мога да кажа дали е лична или чартърен ", посочи пред в. " Телеграф " прессекретарят на царското семейство Явор Кирилов.

През уикенда Калина и Китин се разходиха до Бистрица, където снимаха формален портрет за юбилея на княгинята дружно с фамозните национални певици Бистришките баби, които са в листата за нематериално културно завещание на ЮНЕСКО. Това издаде етнологът Нели Овнарска, публикувайки в обществените мрежи няколко фотоси от работния развой.

" Тръпката да облечеш княгиня в носия. След къс " спор " тя отстъпи от концепцията си да е единствено по риза и престилка, а аз отстъпих от концепцията за етнографската акуратност на костюма. Тя, Нейно царско Височество Калина Сакскобургготска, княгиня българска и херцогиня саксонска, на посетители в Бистрица ", написа Овнарска.

Тя посочи, че за сесията е дошъл особено задграничен фотограф. " Ние единствено си се хвалим, но формалната работа ще си е тяхна с обнародването на фотосите. Пусто не се сдържах ", добави етнологът.

Срещата на Калина и Китин Муньос с Бистришките баби в действителност е била по напълно различен мотив. Съпругът на княгинята ще прави поредност от филми за всички обекти на ЮНЕСКО в България и защото от дълго време се познават с Бабите, пели и на сватбата им преди 20 година, решили да стартират точно от тях. Така, до момента в който разискват сюжета, им хрумнала непринудено концепцията да вземат участие в юбилейния портрет на царската наследница.

Въпреки рестриктивните мерки, наложени от пандемията, множеството от децата и внуците на цар Симеон и кралица Маргарита съумяха да дойдат в България за зимната си почивка и да посрещнат дружно Новата година. От Лондон и Мадрид дойдоха князете Кирил, Кубрат и Константин-Асен дружно със фамилиите си. По време на престоя си в Боровец те се любуваха на прелестната природа и съумяха да покарат ски. Повечето от тях останаха до рождения ден на кралица Маргарита на Богоявление.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР