КНСБ започва национална протестна кампания под наслов Да защитим доходите

...
КНСБ започва национална протестна кампания под наслов Да защитим доходите
Коментари Харесай

КНСБ с национална протестна кампания, искат овладяване на инфлацията

КНСБ стартира национална протестна акция под наслов " Да защитим приходите от инфлацията и работните места в рецесията! ".

Началото ѝ ще бъде обещано в 13 часа в така наречен Триъгълник на властта в София - пространството сред постройките на Министерския съвет, Народното събрание и президентството, осведоми БНР.

Синдикалната акция ще продължи един месец и през това време ще се проведат разнообразни акции в обособените райони на страната, по предприятия и институции. Основните претенции на КНСБ са свързани с повишение на приходите и предприемане на ефикасни ограничения за преодоляване на инфлацията и излизане от икономическата рецесия.

При откриването на акцията ще участва цялото управление на синдиката, както и водачите на федерациите и структурите му в страната. КНСБ упорства за ограничения за поощряване на груповото трудово договаряне, както и гарантиране на сигурност за работещите от последствията на Зелената договорка.

Другото главно искане на КНСБ е обвързвано с промени в регламентацията на по този начин нареченото сумирано пресмятане на работното време, за което към този момент над 100 000 души посредством подписка показаха своето неодобрение от в този момент настоящите текстове по тематиката в Кодекса на труда.

Ще бъде показана и визията на КНСБ за социално-икономическото развиване на България през идващите 4 години. Изготвеният от синдиката Меморандум с съответните нужни политики във всяка една социална сфера ще е в центъра и на идните обичайни диалози на КНСБ с кандидат-депутати от главните политически сили.

От синдиката обявиха, че всеки участник в идните парламентарни избори би трябвало да знае, че преди всичко е грижата за хората, изправени пред невиждана през последните десетилетия рецесия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР