КНСБ призова за трайно връщане на хора с български произход

...
КНСБ призова за трайно връщане на хора с български произход
Коментари Харесай

КНСБ призова за трайно връщане на хора с български произход от Украйна

КНСБ прикани за трайно връщане на хора с български генезис от Украйна, като синдикатите са подготвени с проект за това. Ще са нужни сред 250 и 300 милиона лв., с цел да бъдат заселени трайно у нас към 100 хиляди души. Това стана ясно от думите на президента на КНСБ Пламен Димитров в ефира на " Твоя ден ".

" Работихме по подобен проект с локалните управляващи на по-големите градове още преди години, тогава ставаше въпрос за бесарабските българи. Искаме да помогнем на бягащите от войната, само че ограниченията и тласъците би трябвало да се уточняват ", добави той.

Според Димитров е добре да бъдат обезпечени по към 1500 лв. за подготовка и преквалификация на идващите в България.

" Трябва да се отдели и минимална прехрана на едно семейство, по към 40 лв. дневно. Тази помощ би трябвало да се отпуска в границите на от един до три месеца. Помислили сме и за здравното обезпечаване. Добре би било приблизително на година на семейство да бъдат отпускани по към 612 лв. за здравни грижи. Започнахме да картографираме и свободните жилищни здания в обитаеми места, покрай огромните градове ", сподели още ръководителят на КНСБ.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР