КНСБ предлага майчинството за втората година да стане 415 лева

...
КНСБ предлага майчинството за втората година да стане 415 лева
Коментари Харесай

КНСБ предлага майчинството за втората година да стане 415 лева

КНСБ предлага майчинството за втората година да стане 415 лв. Майчинството за втората година да стане 415 лв., а минималното на ден обезщетение за безработица – 12 лв.. Това са част от настояванията на КНСБ по отношение на проектобюджета на държавното публично обезпечаване за идната година.

 
От синдиката упорстват също за увеличение на тежестта на всяка година застрахователен стаж от 1.2 на 1.27 %, само че единствено за стажа на трета категория труд. Като ограничения за обезпечаване на повече доходи, с които да се поемат повишените разноски, се предлага повдигане на вноската за фонд „ Безработица ” с половин %, увеличение на минималния застрахователен приход за земеделските производители и самоосигуряващите се на 610 лв., както и на всички минимални прагове с 5.3 %.
 
Изпълнителният секретар на синдиката Асия Гонева аргументира настояванията за майчинството и компенсацията за безработица: „ Предлагаме досегашното съответствие, което в годините се е поставило сред това, което се заплаща на майките във втората година с минималната работна заплата, да се резервира и при новия размер на минималната работна заплата, т.е. и там да има придвижване напред. Отново слагаме въпроса за дневния размер на компенсацията за безработица, което предходната година (след пет шест години битка) беше вдигнато мъничко – от 7 до 9 лв.. Но то е много след правилото, който е заложен в закона, а той е 60% от съответната заплата. Ако аз получавам 610 лв., най-малко 60% от този размер би трябвало да бъде компенсацията ми за безработица ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР