КНСБ отбелязва Празника на труда - 1 май, с информационни

...
КНСБ отбелязва Празника на труда - 1 май, с информационни
Коментари Харесай

КНСБ отбелязва Празника на труда с приемни за нарушени трудови права

КНСБ отбелязва Празника на труда - 1 май, с осведомителни приемни и кръгли маси за нарушени трудови права в страната. Във Варна Конфедерацията ще организира акция " Моите права " в Морската градина.

Варна

По време на акцията всеки ще може да получи скъпи препоръки от специалистите на КНСБ при положение на нарушаване на трудовите му права, закъснение на заплати и проблеми на работното място. Кампанията във Варна на входа на Морската градина към този момент стартира.
Пламен Димитров, президент на КНСБ: Най-често хората питат по какъв начин могат да се пенсионират, нормално задават съответни въпроси. Нашият отчет по нарушавания на правата сподели, че най-често нарушаванията са свързани с работното време, с метода по който се наемат хората - наемат се на 4 часа, а работят по 8 или 12 часа, сумирано пресмятане на работното време без да се заплаща ексклузивен труд. Неизплатените заплати като че ли минават на втори проект, което е добре в някаква степен. Но в случай че питаме служащите, те пък искап по-високи заплати и считат, че това, което получават не е почтено.
Кампанията " Моите права " се организира в 15 града в страната.

 На 1-ви май означаваме Международния ден на труда На 1-ви май означаваме Международния ден на труда
Днес означаваме и Международния ден на труда. В доста страни на тази дата се организират демонстрации в отбраната на трудещите се.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР