КНСБ не само приема вчерашната реакция на Мая Манолова (не

...
КНСБ не само приема вчерашната реакция на Мая Манолова (не
Коментари Харесай

КНСБ гневни на решението за неплатените заплати

КНСБ освен приема вчерашната реакция на Мая Манолова (не единствено гневна, а обезверена от бездушието в парламента), а я споделя и прави оценка като основателна и обоснована. Проблемът обаче не е единствено в отлагането на едно от промените с 6 месеца, за което госпожа Манолова реагира толкоз остро, се споделя в позиция на КНСБ.

Според КНСБ съдбовното отсрочване за няколко хиляди служащи, чиито вземания зависят от този отлагателен период, е единствено „ върхът на айсберга “. Никой не приказва към този момент за тези хиляди служащи, които не можаха да получат дължимите им трудови хонорари обратно във времето.

Става дума за милиони левове неполучени или забавени трудови хонорари през годините от началото на прехода до в този момент. Съвместните ни старания с Омбудсмана да отстраним недъзите в законодателството стартираха от април 2017г., когато в Народното събрание бе импортиран законопроектът ни, показват синдикатите в позицията си.

Те питат целесъобразно ли бе времето от 4 месеца, през което работеше специфичната краткотрайна комисия назначена от Народното събрание, с цел да изследва поставения въпрос? Нима КНСБ не сигнализираше през всички тези години, от началото на прехода, на парламентарно показаните политически сили от всички цветове, че има подобен проблем? Нима не бе видно от годишните отчети на ГИТ, че подобен проблем има и че в неговата основа са законодателните луфтове, чиито предмет бе импортираният взаимен законопроект? Оправдани ли са близо 6 –те месеца, от 06.07.2017г. до в този момент, през които импортираният от краткотрайната комисия законопроект се разисква? Те смятат, че не са изгубени единствено последните 10 месеца от момента на внасянето на общия законопроект.

Според КНСБ занапред следва да забележим какъв брой ефикасни ще бъдат промените в няколкото закона, които евентуално ще бъдат обнародвини в Държавен вестник в края на актуалната или при започване на идната година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР