КНСБ настоява за ускорен ръст на заплатите - средногодишно с

...
КНСБ настоява за ускорен ръст на заплатите - средногодишно с
Коментари Харесай

КНСБ настоява за ускорен ръст на заплатите с над 12%

КНСБ упорства за интензивен растеж на заплатите - средногодишно с 12.5%, като предимствено да нараства минималната работна заплата със 17.5%. Според синдикалната организация всичко това ще обезпечи постигането на съответствие минимална - междинна работна заплата 50% към 2025 година, най-малко половината от наетите служащи и чиновници да получават " заплата за прехрана " към 2022-2023 година и минималната заплата ще доближи " заплатата за прехрана " към 2025-2026 година

Ден преди началото на предизборната акция за предварителните парламентарни избори на 11 юли Пламен Димитров подсети, че вниманието би трябвало да бъде фокусирано върху налозите и приходите за по-голяма правдивост в обществото.

КНСБ упорства от бъдещото държавното управление системата от минималните осигурителни приходи да не бъде отменяна, а даже мощно подценените с времето прагове, неестествено гравиращи към МРЗ, да бъдат обновени съгласно растежа на осигурителния приход за съответните действия и групи.

КНСБ упорства и за годишно нарастване с най-малко 10%на възнагражденията на служащите и чиновниците, които работят в системите на бюджетното финансиране. За организациите, работещи на терен, синдикалната организация упорства да се обезпечи предимствен растеж от най-малко 15% годишно.
 Новите стопански ограничения на служебния кабинет - половинчати, съгласно КНСБ
Новите стопански ограничения на служебния кабинет - половинчати, съгласно КНСБ

АИКБ упорства за поддръжка за закрепените приходи на предприятията със спад над 30%

По отношение на спомагателните хонорари по Кодекса на труда КНСБ упорства за ограничения в две направления. Първо - еднократно съответно повишение на минималните размери на тези доплащания и второ - годишната им актуализация съгласно растежа на междинната работна заплата за страната.

Синдикатът залага извънредно доста на самодейността за Възходяща конвергенция на работните заплати, само че също и за необятно потребление на правилото " равно възнаграждение за труд с една и съща добавена стойност ".

КНСБ упорства за смяна на данъчната система. За задачата синдикалната организация предлага следните данъчни промени: въвеждане на необлагаем най-малко, еднакъв на МРЗ за страната, въвеждане на 15% налог върху приходите на физическите лица, въвеждане на 15% налог върху приходите на юридическите лица и понижаване на общата ставка на Данък добавена стойност на 15%.
 КНСБ поставя 2450 лв. междинна работна заплата на разискване преди изборите
КНСБ поставя 2450 лв. междинна работна заплата на разискване преди изборите

В последните 7-8 години има придвижване при чистата работна заплата

Данъчната система е надълбоко несправедлива и сходна данъчна конструкция няма в нито една европейска страна, посочи Димитров . В момента съотношението на приходите от директни и косвени налози в общите данъчни доходи е 29 към 71%. Подобно съответствие няма в никоя страна от Европейски Съюз, уточни той.

Всички дефинирани упования на хората за промени надълбоко в себе си се коренят в надълбоко чувство за неправда за приходите и за метода, по който действат измененията, добави синдикалният водач. Към края на април месец общите данъчни доходи са към 9 милиарда лева Около 5 милиарда лева от тях са налози, събрани от физически лица, към 3 милиарда е Данък добавена стойност и единствено 500 млн. са приходите от корпоративен налог, регистрира Пламен Димитров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР