КНСБ иска законодателство, което да регламентира ролята на дигитализацията и

...
КНСБ иска законодателство, което да регламентира ролята на дигитализацията и
Коментари Харесай

Искаме роботите да ни слугуват

КНСБ желае законодателство, което да регламентира ролята на дигитализацията и човешкия фактор на пазара на труда. Тези правила би трябвало да подсигуряват, че индивидът ще продължи да има основна роля и няма да бъде преместен от новите технологии. Това съобщи в Баку, пред форума " Бъдещето на труда – такова, каквото го желаеме " водачът на конфедерацията Пламен Димитров.
Коментар на редактора
Категорично не съм склонен. И съм уверен, че доста хора ще споделят моята позиция. Отколешна фантазия на куп хора по света е някой да им работи, а те единствено да си клатят краката. Точно новите технологии дават такава вяра - мижава, само че вяра.
Ако под " законодателство " господин Димитров засяга роботите да ни работят, а някои от нас да ги управляват, с цел да не кръшкат, тогава може. Но другояче твърдо срещу - защо са ни тези нови технологии, нали би трябвало да ни улесняват живота?!
Проблем при розово бъдеще с експлоатирани бездушни машини е да не вземе на някоя от тях да ѝ прищрака някоя платка или чип и да реши, че не ѝ се работи, ами ѝ се еволюира. С други думи - да претвори " Аз, роботът " в действителност. Но риск има постоянно и във всичко - да вземем за пример има риск България да изчезне, само че политиците ни и кукловодите им никак не им дреме и си карат все по този път.
Разбира се, най-добре е просто да се развиваме в крайник с технологиите, да ги усвояваме, да ги направляваме и да ги използваме, с цел да бъде животът по-добър. Но историята е потвърдила, че това е цялостна химера - другояче нямаше да има атомни бомби. Затова в случай че от цялата гозба на фантазии и действителност докараме до такава степен, че всяко дете в учебно заведение да има таблет с интернет, добре ще е. Първо обаче би трябвало да вкараме всички деца в учебно заведение - я по-добре да си помечтаем за роботите, които да ни хрантутят...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР