КНСБ иска от всички членове на партии-кандидати за евродепутати да

...
КНСБ иска от всички членове на партии-кандидати за евродепутати да
Коментари Харесай

КНСБ търси и европодкрепа за колективното трудово договаряне

КНСБ желае от всички членове на партии-кандидати за евродепутати да поддържат концепцията за приемането на Европейската рамкова инструкция за поощряване на груповото трудово договаряне .

Затова се разгласи президентът на КНСБ Пламен Димитров по време на среща на синдикалната организация с претендентите за евродепутати от Българска социалистическа партия за България за идните избори за Европейски парламент.

Манифестът на КНСБ за идните европейски избори е " За възобновление и развиване на европейските полезности и Европейския обществен модел ".

От синдикалната организация упорстват да се подсигурява правото на стачка като неотменимо право, гарантиране правото на груповите права и груповото трудово договаряне. " Ако не се контракти груповото трудово договаряне, няма по какъв начин да се борим против неравенствата ", подчертава президентът на КНСБ.

КНСБ упорства да бъде насърчена Европейската комисия да контракти тристранно рамково съглашение , което да очертае главните правила на договаряне на такива съглашения и целесъобразна нормативна рамка или тристранно рамково съглашение на равнище Европейски Съюз за представителството на наемните служащи в надзорните или управителните органи на фирмите.

Другите претенции, които слага синдикалната организация пред претендентите за евродепутати, са завършване на Директивата за транспарантни и предвидими условия на труд в Европейския съюз, развиване на функционалностите на Европейския орган по труда в подтекста на отбраната на трудовите права на всички служащи, рекомендация за поощряване на възходящата конвергенция на заплатите , политики за възстановяване сигурността и здравето на хората при работа.

За синдикалната организация от главните проблеми в Европа са радикалният популизъм и крайният шовинизъм , които водят до непредвидими последици в обществено-политически проект, както и за бъдещето на европейските планове.

Другият главен проблем за КНСБ е обвързван с обществено-политическа и гражданска проекция на главните полезности , които би трябвало да се разясняват, а точно - бъдещето на демократичния развой самичък по себе си. В тази връзка всички представители на крайния популизъм и шовинизъм слагат под подозрения детайлите и структурите на представителите на демокрацията.
 КНСБ показват Манифеста си за евровота на претендентите за Екологичен потенциал
КНСБ показват Манифеста си за евровота на претендентите за Екологичен потенциал

Първи на среща са поканени от ГЕРБ

Припомняме, първата среща на КНСБ с кандидат-евродепутатите бе с представителите на ГЕРБ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР