КНСБ и КТ Подкрепа се събраха пред Столична община на

...
КНСБ и КТ Подкрепа се събраха пред Столична община на
Коментари Харесай

Мафия скандираха на протест здравните работници

КНСБ и КТ " Подкрепа " се събраха пред Столична община на митинг за повече пари за здравните служащи. Те затвориха ул. " Московска " с плакати в ръце: " На който му се свидят пари за здраве, към този момент е болен ", " Искаме парите си ", " Мислете за децата през днешния ден, на следващия ден е късно ", Протестиращите скандираха " Мафия ", а с барабан сигнализираха общинарите за проблемите си. Когато има проблеми, постоянно ще сме обединени, е заканата на недоволните. Нашето самообладание е изчерпано, желаеме решение тук и в този момент, допълниха те.

Общинският консултант Ваня Григорова отиде при протестиращите. Общинските управляващи дават 100 лв. за най-ниските заплати, само че това предложение не се приема от недоволните, които алегорично изгориха 100-левки.

Вече текат договаряния за ново КТД в опазването на здравето, а договарянията по подписване на КТД в общинското опазване на здравето са замразени, изясни някогашната синдикалистка и сегашен общински консултант Ваня Григорова, написа. Причината била, че нямало средства. Вчера на срещата с кмета и заместник-кмета по финансите декларирали на синдикатите, че ще заделят 8 милиона лв. и още 6,5 милиона лв. за финансови разноски, само че не и средства за актуализиране на заплатите на заетите в детското и учебно опазване на здравето. " Това са хората, които са най-ниско заплатени ", акцентира Ваня Григорова. От 2 години заплатата на медицинските сестри е трябвало да стане 1450 лв., само че към момента е 1350 лв.. Опасенията на Григорова са, че техните заплати още веднъж ще бъдат замразени.

" В случая става въпрос за специалностите, които са тежко дефицитни, а няма искащи да работят в детско и учебно опазване на здравето ", сподели още Ваня Григорова. Протестиращите са подготвени на ефикасна стачка, което значи, че хората няма да могат да изпратят децата си на детска градина. Самата тя схваща какъв брой е мъчно да се намерят пари в СОС. " Ако общината няма пари, да изиска от Министерство на финансите ", предлага съветничката. " Чакаме, чакаме ", скандираха още недоволните.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР