КНСБ и КТ Подкрепа организират на 11 ноември протестно автошествие

...
КНСБ и КТ Подкрепа организират на 11 ноември протестно автошествие
Коментари Харесай

КНСБ и КТ Подкрепа в настъпление: Блокират центъра на София на 11-и ноември

КНСБ и КТ " Подкрепа " провеждат на 11 ноември протестно автошествие в София и протестен протест пред постройката на Народното събрание, оповестиха от двата синдиката.

 Синдикатите натискат страната и бизнеса за заплати, които да покрият цялата инфлация Виж още

Мотивите за митинга са подбудени от паниката за резултатите на рецесията върху приходите и живота на българските жители, показват от синдикалните организации. В демонстрацията ще се включат стотици транспортни средства от цялата страна, като колоната ще премине през централните софийски булеварди и улици, съобщи Българска телеграфна агенция.

 Стачка във Външно министерство поради ниски заплати Виж още

КНСБ и КТ " Подкрепа " са подготвили декларация с съответни незабавни ограничения за решение на проблемите пред българските жители . Тя ще бъде връчена на депутатите от новосформираното 48-о Народно заседание.

В околните дни се чака да бъде извършена среща сред водачите на двата синдиката Пламен Димитров и Димитър Манолов и президента на България Румен Радев. На нея ще бъдат разисквани предложенията на конфедерациите, обединени в три съществени области - приходи, зелена договорка и енергетика, трудови и синдикални права.

В региона на приходите от двата синдиката упорстват да има растеж, който да компенсира кумулативното повишаване на инфлацията. През септември 2022 година по отношение на септември 2021 година тя доближи 18,7%, се напомня в документа на КНСБ и КТ " Подкрепа ". Синдикатите упорстват още минималната работна заплата от 710 лева да стане най-малко 850 лева от 1 януари 2023 година и най-малко 13% повишаване на всички работни заплати в частния и бюджетния бранш , като това са единствено част от ограниченията, които синдикатите оферират в декларацията си.

 Спешните медици в страната за малко блокираха Орлов мост (снимки) Виж още

В региона на енергетиката те упорстват за отсрочване на проектите за либерализацията на енергийния пазар за битовите консуматори след 2025 година и приемане на формулировка за енергийно уязвими консуматори до края на 2022 година, както и въвеждане на механизъм за финансова поддръжка преди освобождение на цените за семействата. По отношение на трудовите права, синдикатите упорстват за сумирано пресмятане на работното време единствено за производства с непрестанен развой на работа, както и гарантиране на групово договаряне за всички държавни чиновници.

В цялата страна на браншово и районно равнище, както и в обособени предприятия, не престават протестните акции на двата синдиката, почнали през септември.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР