КНСБ и КТ Подкрепа“ излязоха на общ протест пред Столична

...
КНСБ и КТ Подкрепа“ излязоха на общ протест пред Столична
Коментари Харесай

Столичната община се подиграва с нас, заявиха протестиращите синдикати

КНСБ и КТ „ Подкрепа “ излязоха на общ митинг пред Столична община с искане за актуализиране на главните заплати в системата на детското и учебното опазване на здравето в София. Те упорстват за увеличение на възнагражденията от 1350 на 1890 лева, за нарастване на средствата за работно облекло от 450 на 500 лева годишно и за нарастване на размера на компенсацията при пенсиониране до 9 брутни месечни хонорари.

Припомняме, че през вчерашния ден техни представители се срещнаха с кмета на София Васил Терзиев и със зам.-кмета по финанси и опазване на здравето Иван Василев. беше декларирано, че общината поставя изпитание за повишение на средствата в ученическото и детско опазване на здравето, като се планува от 1 април, след приемане на бюджета на общината, заплатите на заетите да  бъдат 1450 лева Общината работи и за правенето на повсеместен пакет от ограничения, осведоми зам.-кметът Василев.

Столична община се подиграва с нас, за 200 индивида – 100 лв., за 2000 – нищо. Това съобщи по време на митинга през днешния ден вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов, представен от Българска телеграфна агенция.

Молбата ми е да подходим цивилизовано, това е бил методът ми от самото начало, съобщи столичният кмет, който се отзова на молбата на протестиращите да пристигна при тях. Васил Терзиев посочи, че няма по какъв начин да реши насъбраните проблеми на хората в София през последните години за един ден. Продължаваме диалозите, протегнахме ръка и могат да потвърдя, че през април продължаваме диалозите, с цел да може да намерим път и за вашите проблеми, сподели Терзиев на протестиращите.

Той акцентира, че не печели от това те да не получават възнаграждение. Децата са най-важното нещо и по тази причина разбираме какъв е казусът, съобщи кметът. Той напомни, че подарява своята заплата и че ще продължава да работи, с цел да откри решение. „ Моята заплата я подарявам. Ако не желаех това, щях да си седнал съм горе в кабинета, а нямаше да съм тук измежду вас и да диря решение “, сподели Васил Терзиев. Това, което ние предвиждаме да създадем в оптимално бърз порядък, е да намерим решение. Въпросът беше подготвени ли сме на 35% нарастване, отговорът е „ не “, съобщи кметът Терзиев.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР