КНСБ и Конфедерация на труда Подкрепа“ настояват за ръст на

...
КНСБ и Конфедерация на труда Подкрепа“ настояват за ръст на
Коментари Харесай

КНСБ и Подкрепа искат ръст на доходите с 20 на сто до края на годината

КНСБ и Конфедерация на труда „ Подкрепа “ упорстват за растеж на приходите до края на годината най-малко с 20 %, с цел да се компенсира насъбраната инфлация. Лидерите на двата синдиката Пламен Димитров и Димитър Манолов искат спешна среща с президента Румен Радев, с цел да му показват настояванията си за растеж на заплатите и по отношение на политиките в енергетиката и така наречен Зелен преход, заяви БНР.

" В тоя миг той е мощната фигура и към него насочваме настояванията си, както обаче и към народните представители. Дали ще има държавно управление е втори въпрос. Но парламент ще има и някакво болшинство към тези промени, за които приказваме, би трябвало да се образува ", аргументира се Пламен Димитров.

Двата синдиката упорстват да се одобри формулировка за енергийно уязвими консуматори до края на годината, добави президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов.

" Нищо не се прави по въпроса за анулацията на либерализацията на цените за битовите консуматори - нещо, което ще унищожи българския консуматор в допълнение ", счита той.

Двата синдиката готвят взаимна протестна акция до края на месеца.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР