КНСБ е във финални преговори с прокуратурата, за договаряне на

...
КНСБ е във финални преговори с прокуратурата, за договаряне на
Коментари Харесай

КНСБ договаря споразумение за съдействие при осигурителни измами

КНСБ е във финални договаряния с прокуратурата , за договаряне на преднамерено двустранно съглашение за подпомагане и взаимна помощ, разгласи в Кърджали президентът на синдикалната организация Пламен Димитров.

Осигурителните измами са измежду тематиките за партньорство. " Очакваме най-сетне спящият текст в Наказателен кодекс да стане деен и да стартира да дисциплинира работодателите, които съзнателно не изплащат цялостния размер на осигуровките на своите служащи или изобщо на заплащат такива ", добави Димитров.

Той сподели също, че във връзка с приходите на българските жители, от КНСБ ще упорстват пред финансовото министерство за няколко съответни неща на почналите финални договаряния по бюджета за 2020 година Сред тях са годишно нарастване на приходите в бюджетната сфера с най-малко 12-15 %, а в частния бранш да бъдат обновени двустранните договаряния с работодателите за договаряне на Национален целесъобразен показател за растеж на работните заплати. От КНСБ оферират също установяване на механизъм за нискодоходните групи работещи, през Закона за бюджета и българското законодателство, за връщане в избран размер на заплатен налог върху прихода. Като образец на модела Пламен Димитров уточни Съединени американски щати и Обединеното кралство.

Президентът на КНСБ бе в Кърджали във връзка акцията на синдиката против сивата стопанска система и мобилното приложение " VOX КНСБ " , за подаване на сигнали против сивия бранш.

Само за двата месеца, през които приложението работи, то е свалено над 10 000 пъти и посредством него са подадени над 50 съответни сигнала за положителни и неприятни практики в цялата страна, регистрираха още от синдикатите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР