КНСБ e против позицията на правителството до Съда на Европейския

...
КНСБ e против позицията на правителството до Съда на Европейския
Коментари Харесай

КНСБ оспорва позицията на кабинета за отпуските на работниците

КНСБ e срещу позицията на държавното управление до Съда на Европейския съюз, съгласно която служащ, който е бил нелегално уволнен и по-късно възобновен на работа от съда, няма право на заплатен годишен отпуск за времето от уволнението до възобновяване му на работа. От синдиката упорстват това решение да бъде разисквано със обществените сътрудници.

Позицията на КНСБ е че следствията за служащия са, в случай че има ново преустановяване на трудовото правно отношение с него, той да не получи парично обезщетение за подобен неползван отпуск,което е незаслужено.Според вицепрезидента на КНСБ Чавдар Христов това е поклон към бизнеса за сметка на ползите на служащите.
Чавдар Христов,вицепрезидентът на КНСБ: Отдавна лелеяна фантазия е да го няма този отпуск. Отдавна лелеяна фантазия е да го няма и отпуска, обвързван с времето, през което майката отглежда детето си до навършване на две или три години.Величка Микова, народен секретар на КНСБ: Откакто съществува Кодексът на труда, правото на отпуск е производно от добития трудов стаж. Така че тази българска позиция чисто логичен не е вярна. Правото на отпуск е настрана право и то би трябвало да стартира да се ползва отсега нататък. Т.е. отделят 2 съществени права като право на отпуск и право на трудов стаж в тази позиция.
От КНСБ са изпратили писмо до премиера и общественото министерство, с което показват острото си неодобрение и упорстват въпросът да бъде разискван на съвещание на тристранния съвет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР