Книжката „Различните“ деца на България“ , която разказва истории на

...
Книжката „Различните“ деца на България“ , която разказва истории на
Коментари Харесай

Книжка за различните деца влиза в градините 

Книжката „ Различните “ деца на България “, която споделя истории на хора със характерни потребности, ще бъде публикувана в детски градини и учебни заведения. Такъв ангажимент пое заместник- регионалният шеф на Хасково Виолета Желева на среща с Петя Дамянова, която е координатор на локално равнище на националната акция „ Да се срещнем “. Кампанията е взаимна на Анна Йончева, която е създател на плана “Различните” деца на България “ и на ръководителя на фондация “Можем Заедно” Ваня Тодорова.



Виолета Желева ще се включи в акцията като ще спомага книгата да бъде публикувана в детски градини на територията на региона, а по-късно и в учебни заведения. Липсва задоволително осведоменост във връзка с децата със характерни потребности и по тази причина тази книга на наличен и понятен език ще способства за повече приемливост и почитание. Надявам се тази самодейност да промени настройките на обществото към хората с увреждания и да построи схващане, почитание и приемане към тях, разяснява тя.

На срещата се разиска опцията акцията да има продължение като се провеждат и срещи на деца с техните връстници със характерни потребности.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР