Книжен кът на Държавата Израел ще бъде отворен днес в

...
Книжен кът на Държавата Израел ще бъде отворен днес в
Коментари Харесай

Откриват книжен кът на Израел в Националната библиотека

Книжен ъгъл на Държавата Израел ще бъде отворен през днешния ден в Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “ (НБКМ). Това е 17-ият подред ъгъл на разнообразни страни от стартирането на самодейността при започване на предходната година, оповестиха за Българска телеграфна агенция от екипа на НБКМ.

Събитието ще се състои през днешния ден в 13:30 ч. В рамките на откриването на книжния ъгъл ще бъде показана и възстановка на празника Пурим с присъединяване на възпитаници от частно еврейско учебно заведение „ Роналд Лаудер “.

„ Пурим е допустимо най-веселият празник в еврейския календар, който празнува спасението на евреите в Персийската империя, с помощта на красивата принцеса Естер, жена на цар Ахашверош. „ Пурим “ идва от думата „ Пур “ (жребий), тъй като в основата на празника стои замисълът посредством чоп да бъде избрана датата на убийството на всички евреи в Персия. „ Пурим “ нормално се отбелязва през месец март с карнавални костюми, маски, замяна на сладости и доста забавление “, пишат от екипа на НБКМ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР