Книгите Ад на Данте Алигиери и Оловна тишина на Ивайла

...
Книгите Ад на Данте Алигиери и Оловна тишина на Ивайла
Коментари Харесай

Книгите „Ад“ и „Оловна тишина“ спечелиха наградите „Златен лъв“

Книгите „ Ад " на Данте Алигиери и „ Оловна тишина " на Ивайла Александрова бяха отличени на церемонията по връчването на премиите за издателски план „ Златен лъв ".

Събитието се състоя нощес в клуб „ Singles " в Националния замък на културата (НДК). Призовете се връчват от асоциация „ Българска книга " в две категории.

Първата е за най-хубав издателски план, като спечелилият се избира от експертно жури. Негови членове тази година бяха проф. Виктор Паунов, проф. Милена Кирова и Веселина Райжекова, които отличиха „ Ад " на Данте Алигиери в превод на Кирил Кадийски.

Втората категория на премиите „ Златен лъв " е за издателски план с най-голяма социална значителност - за книга или поредност от книги, които преглеждат значими за обществото проблеми и са провокирали необятен публичен или медиен интерес, издадени в интервала от декември 2021 година до ноември 2022 година

В номинирането и определянето на премията обичайно вземат участие публицисти, които отразяват книжния бранш. Тази година в него са Иво Тодоров, Паулиана Новакова и Димитрина Кюркчиева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР