Книги за смет се завръща на 22 април 2018 г.,

...
Книги за смет се завръща на 22 април 2018 г.,
Коментари Харесай

Книги за смет се завръща в Бургас

" Книги за боклук " се завръща на 22 април 2018 година, като за първи път екологичната акция, поощряваща четенето, ще се организира по едно и също време в 5 града в страната. Тази година самодейността ще посети Бургас, София, Пловдив, Велико Търново и Стара Загора тъкмо в Деня на Земята.
Една от най-любимите и огромни български начинания, проведена от фондация Credo Bonum и издателство Smart Books, ще сплоти жителите на петте града в конкуренция кой ще събере и рециклира най-вече пластмаса. Началото по традиция е в 10:00 ч., а локациите са същите като в предходните години - до Пантеона в Бургас, Паметника на руската войска в София, пред Общината в Пловдив, Mall Veliko Tarnovo в старопрестолния град и Mall Galleria в Стара Загора.
Регламентът за присъединяване остава без промени. Всеки искащ може да донесе един или повече кг пластмасови боклуци, почистени и годни за преработване. За всеки кг участниците получават ваучър за една хартиена или две електронни книги от онлайн книжарницата. Максималният брой талони, които може да получи всеки, е 2 бр., без значение от предаденото количество пластмаса. С тази мярка уредниците имат за цел да подтикват достъпа на по-голям брой хора до наличното количество книги. Новите заглавия ще бъдат оповестени напълно скоро.
Тази година за първи път сътрудник на самодейност е Европейската комисия (ЕК), а нейното посланичество в България е подготвило специфични издания за децата, които ще вземат участие в самодейността, както и за техните родители. Един от целите на Комисията е точно опазването на околната среда от замърсяване с пластмаси. Съгласно новите проекти на Европейска комисия всички пластмасови опаковки на пазара на Европейски Съюз ще бъдат рециклируеми до 2030 година, потреблението на пластмаси за еднократна приложимост ще се понижи, а преднамерената приложимост на пластмасови микрочастици ще бъде лимитирана. Повече информация за самодейността може да следите на страницата във Фейсбук knigizasmet.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР