Книгата Васил Левски: Да възкръсне България с пълна свобода на

...
Книгата Васил Левски: Да възкръсне България с пълна свобода на
Коментари Харесай

Книга на Вера Бонева за Васил Левски представят в Пловдив

Книгата " Васил Левски: " Да възкръсне България с цялостна независимост " на Вера Бонева ще бъде показана на 15 февруари от 18 ч. в зала " Съединение " на Регионалния исторически музей в Пловдив. Заглавието авторката е извела от писмо на Васил Левски до съратника му Данаил Попов от 5 февруари 1871 година, с което разказва идейните възгледи на Апостола по отношение на предстоящите резултати от подготвяната национална гражданска война.
Книгата съдържа съществени контури на облика на Апостола в седем университетски текста. Включва научни обзори, отдадени на малко проучени или просторно интерпретирани тематики от биографията и публичната активност на Васил Левски. Осмислени са обособени историографски и монументални топоси, прикрепени към дълбоките следи, обрисувани от делото на Апостола в културната памет на българската нация. Мотивирани са авторски тези по основни въпроси, свързани с историческата фигура на забележителния възрожденец.
Вера Бонева е професор по история на България, лекар на науките по история на Българското възобновление и музеология, щатен учител в Университета по библиотекознание и осведомителни технологии. Авторка е на 19 книги и над 200 публикации и студии в областите на научните си ползи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР