Книгата „Сатанински строфи“ на писателя Салман Рушди оглави списъка на

...
Книгата „Сатанински строфи“ на писателя Салман Рушди оглави списъка на
Коментари Харесай

Романите на Салман Рушди оглавиха класациите на бестселърите в Amazon

Книгата „ Сатанински строфи “ на писателя Салман Рушди оглави листата на бестселърите в платформата на Amazon, откакто преди дни той получи съществени пострадвания при офанзива с нож по време на лекция в Ню Йорк.

Неговият сътрудник Андрю Уайли сподели, че създателят може да загуби едно око след нападението, което е увредило черния му дроб и нервите на едната ръка.

Рушди е обект на смъртни закани в продължение на 30 години, а за главата му има оповестена премия от 3 милиона $ поради книгата „ Сатанински строфи “. Бившият висш лидер на Иран аятолах Хомейни издаде фетва, призоваваща за гибелта на Рушди след публикуването на романа през 1988 година Някои читатели го считат за осквернение поради метода, по който изобразява исляма.

В уикенда след офанзивата против Салман Рушди „ Сатанински строфи “ се изкачи до върха на няколко листата с бестселъри в Amazon.

Книгата се класира като бестселър номер 1 в класацията на Amazon за литературна ирония и фантастика, както и в тази за модерна английска и ирландска литература. Испанската версия на романа също оглави страницата за бестселъри в литературата и фантастиката на испански. За съпоставяне, преди седмица книгите на Рушди даже не попаднаха в Топ 100 на същите ранглисти.

В момента романът е на 27-о място в общия лист на най-продаваните книги на Amazon.

Другите книги на Рушди, в това число „ Среднощни деца “ и „ Джоузеф Антон: Мемоари “, по сходен метод оглавиха листата с най-продавани книги, надлежно за раздела „ Митове и митове за Азия “ и „ Религиозна назадничавост “.

Полицията в Ню Йорк за момента не е удостоверила претекстовете на мъжа, задържан за нападението против Рушди.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР