Книгата От упор“ на фотографа Гаро Кешишян ще бъде представена

...
Книгата От упор“ на фотографа Гаро Кешишян ще бъде представена
Коментари Харесай

Представят книга на фотографа Гаро Кешишян във Варна

 Книгата " От упор “ на фотографа Гаро Кешишян ще бъде показана на 31-ви октомври, неделя, 18 ч., в Градска художествена изложба " Борис Георгиев ". Тя е готова и отпечатана с финансовата поддръжка на фонд " Култура “ към Община Варна. Събитието ще се организира при съблюдаване на всички настоящи противоепидемични ограничения и ще бъдат допускани единствено посетители, които показват зелен документ, оповестяват уредниците.

Монографията включва над 100 фотографии от негови емблематични серии като: " Леярната ", " Цигани ", " Строителни войски ", " Арменци ", студийни работи от разнообразни интервали и нови произведения. Съставител на книгата е Красимир Машев, а наличието е поднесено под формата на разговор с Гаро Кешишян. Описани са голям брой истории, случки, хора и места - персонални прекарвания на фотографа. Книгата е в тираж 500 броя и е на цена от 60 лв..

Гаро Кешишян е роден е в град Варна през 1946 година в семейство на арменци. В интервала 1971 – 1981 година работи като инженер-технолог в металургичната индустрия. След 1976 година негови работи са показвани в независими и групови изложения в България, Унгария, Чехословакия, Полша, Югославия, Турция, Съюз на съветските социалистически републики, Съединени американски щати, Франция, Германия, Швейцария, Дания, Финландия и Япония. Участва в някои от най-значимите фотографски фестивали като Les Rencontres d`Arles и FotoFest- фотографското биенале в Хюстън, Съединени американски щати. Фотографии на Гаро Кешишян са част от сбирката на Фондация " Серджо Поджанела “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР