Книгата остава най-популярният и достъпен досег на българина с изкуство

...
Книгата остава най-популярният и достъпен досег на българина с изкуство
Коментари Харесай

Почти всеки втори българин си е купил книга през последната година

Книгата остава най-популярният и наличен допир на българина с изкуство и съвсем всеки втори си е купил книга през последната година. Това демонстрират данните от национално представително прочуване на " Алфа Рисърч " за 2018-а. За проучвания интервал 66% са прочели книга, което е растеж от 6 на 100 по отношение на 2014 година, а 46% са си купили книга, което е повишаване с от 9% по отношение на 2014 г.

От другите измерения на културата като театралните изкуства най-голям е бил ползата към концертите – с фолклорна, рок, естрадна и известна музика, които са били посетени от 47%, или с към 7 на 100 повече от преди четири години.

Всеки трети българин се е насладил на театрална режисура, а всеки четвърти декларира, че е гледал български филм в кината. Относително най-нисък (17%) е делът на хората, които са избрали оперно и балетното изкуство или класическата музика.

Увеличаващата се подвижност на българите, растежът на вътрешния туризъм и засиленото внимание към културното завещание водят до сериозен интерес и в тази посока. 32% са посетили през миналата година галерия, музей или археологически разкопки. 13% са хората, които не просто са следили, а сами са се присъединили в културния живот, участвайки в самодейни танцови, театрални или други сформира.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР