Книгата на Вера Маринова ще ви запознае с различните епохи

...
Книгата на Вера Маринова ще ви запознае с различните епохи
Коментари Харесай

„Обръчите на Венера“ – библията на българската художествена гимнастика ще има премиера в Бургас

Книгата на Вера Маринова ще ви запознае с другите столетия на най-успешния сега български спорт, както и с изумителните дами, които са записали имената си със златни букви в историята на международната художествена гимнастика.

Много разкази от първо лице ще разсънят изумлението ви. Любопитното четиво ще бъде показано в Бургас от авторката на 21 ноември /понеделник/ в зала „ Георги Баев ” на Културен център „ Морско казино ” от 17.00 часа при вход свободен.

„ Това е история, написана посредством историите на повече от 70 дами. В нея има ужасно доста фактология. Надявам се, няма доста пропуснати имена, макар, че през тези седем декади през художествената гимнастика, несъмнено, са минали хиляди “, съобщи Маринова.

Вера Маринова е директен очевидец на голяма част от тези 70 години и с типичната си класа, осведоменост и изказ разкрива невероятния свят на едни неповторими дами. Ще си отговорите и на въпроса „ Как по този начин този чисто мекушав свят не стопира да е на върха “. Ще научите още истината за ПЪРВИТЕ в този спорт. Ще четете на един мирис!

Книгата се изкупува с невероятни темпове. Някои, които към този момент са я прочели, споделят, че това е „ Библията на българската художествена гимнастика “. Други я назовават „ Пътеводител “. Трети разясняват, че това е „ Наръчник за първенци “.

Откъс от книгата

„ В Слънчевата система има една планета, която се върти по-бързо към слънцето, в сравнение с към личната си ос. При това тя се върти в противоположна посока!

„ Танцът “ на тази планета рисува алегорична роза в небето…

Пет грациозни въртения – като на овални листенца – обръчи…

Няма друга като нея!

Най-ярката след Луната;

„ Сестра на Земята “!

Дали е Вещица, или Фея, е въпрос на позиция.

Тя е и двете..

Нужни са Сила и Красота, с цел да бъдеш богиня на небесата.

Пет грациозни въртения –

Гимнастичка, Треньорка, Съдийка, Майка, Водач…

Циклите се редуват и потомствата се развиват дружно с тях.

Но първият пробив пристигна с обръчите –

Затова, дано назовем тази история „ Обръчите на Венера! “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР