Книгата на Даниел Пенев „Първите 25 години на Карин дом“

...
Книгата на Даниел Пенев „Първите 25 години на Карин дом“
Коментари Харесай

Борислава Черкезова, Карин дом: Пътят на промяната е битка с предразсъдъци

Книгата на Даниел Пенев „Първите 25 години на Карин дом “ споделя за дълбоките промени, които се случват у нас през последните 25 години за децата със специфични потребности.
     
Да работим за тази идея – прекарването е обвързвано с задоволство, показа в изявление за БНР шефът на Карин дом Борислава Черкезова.

Книгата показва пътя на смяната – през погледа на фамилиите най-добре се схваща, че през днешния ден едно дете със специфични потребности и неговите родители се усещат доста по-подкрепени , уточни Черкезова.

Реално този път на смяната е път на борба с предубеждения . Тези предубеждения са и на самите родители преди 25 години – всяко семейство, изправено пред предизвикването да поддържа своето дете с увреждане, със специфични потребности, първото нещо, с което родителите би трябвало да се оправят, са техните страхове и предубеждения. Към днешна дата от ден на ден родители схващат тяхната роля да бъдат дейни и в точния момент да поддържат своето дете.“

Към днешна дата нашето общество е все по-приобщаващо , посочи Борислава Черкезова в предаването „Хоризонт до обед“.

Организацията Карин дом е учредена през 1994 година от потомствения посланик и човеколюбец Иван Станчов. Четвърт век след основаването си тя има водеща роля в даването на услуги за деца със специфични потребности и техните фамилии.

Годишно през Карин дом минават приблизително към 300 деца и техните фамилии , посочи Черкезова.

През септември ще бъде открит съвременен лечебен и учебен комплекс , заяви тя. 

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР