Книгата е издадена през 2006 г. и няма общо с

...
Книгата е издадена през 2006 г. и няма общо с
Коментари Харесай

Авторът на илюстрацията на Аз съм българче: Книгата е издадена през 2006 г. и няма общо с войната

Книгата е издадена през 2006 година и няма общо с войната в Украйна, разяснява създателят на илюстрацията на книгата " Аз съм българче "  Борис Стоилов в ефира на Нова телевизия. 

В обществените мрежи се появиха изявления, съгласно които върху корицата на алманах с родолюбиви стихотворения на Иван Вазов със заглавие " Аз съм българче " има илюстрация на момче, което е украинче, защото е облечено с пуловер в цветовете на украинското знаме - синьо и жълто, и развява българско знаме.

" Книгата е преиздадена няколко пъти. Никога не са ме подозирали в проукраински настроения. Защо съм го облякъл в жълто-син пуловер? Така съм решил. Аз държа ли сметка на хората по какъв начин са облечени. Синовете ми бяха към мен тогава и имаха такива облекла, преди 18 години, по тази причина по този начин съм го облякъл ", споделя създателят на илюстрацията. 

Дали има акция – не знам. Има по-страшна заплаха от това – пандемия от недоразумение и непровокирани завист и ненавист в цялото ни общество.

" Това, което претърпях през вчерашния ден, всичко, което получих в обществените мрежи, не поисквам на никого да го чете. Отрази се и на фамилията ми, и на приятелите ми, които помислиха, че към този момент съм си отпътувал ", добави Стоилов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР