КНДР обвини президента на САЩ Джо Байдън в провокация с

...
КНДР обвини президента на САЩ Джо Байдън в провокация с
Коментари Харесай

Не ви чака нищо добро: КНДР обвини Байдън в провокация

КНДР упрекна президента на Съединени американски щати Джо Байдън в " провокация " с отправената рецензия поради севернокорейския тест на ракети. Пхенян акцентира, че тестванията са право на страната да упражнява самоотбраната си и предизвести, че Съединени американски щати ще се изправят пред " нещо, което не е положително ", в случай че продължат с такива " безразсъдни изявления ", осведоми " Йонхап ".

Изявлението е на Ри Пхен-чол, заместник-председател на Централния комитет на Корейската работническа партия, по отношение на коментара на Байдън, че изстреляните от КНДР две балистични ракети с дребен обсег са в нарушаване на резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
 КНДР удостовери: Проведохме изпитателен пуск на нови тактически ракети
КНДР удостовери: Проведохме изпитателен пуск на нови тактически ракети

КНДР е изстреляла две балистични ракети с дребен обсег в посока Японско море

Според севернокорейския представител такива изказвания от страна на президента на Съединени американски щати са " непоносимо посягане над правото на нашата страна на самозащита и провокация ".

Ри дефинира като " гангстерска логичност " Съединени американски щати да разполагат стратегически нуклеарни активи на Корейския полуостров и да изстрелват междуконтинентални балистични ракети, когато си изискат и в това време да подлагат на критика КНДР, когато организира " даже и тест на тактическо оръжие ".
 Какви ракети тества КНДР?
Какви ракети тества КНДР?

КНДР за последно изстреля балистична ракета през март 2020 година

Той също акцентира, че КНДР няма различен избор с изключение на да построи " непобедима физическа мощ " за защита на страната в миг, когато Сеул и Вашингтон не престават да организират военни учения и " непрекъснато съставляват военна опасност на Корейския полуостров ".

" Мисля, че първата крачка на новата американска администрация явно е неправилна. Ако Съединени американски щати продължат с безразсъдните си изказвания без да мислят за последствията, могат да се изправят пред нещо, което не е положително ", добави той.

По думите му КНДР ще продължи да усилва военната си мощност.
 Съединени американски щати осъдиха провокативните ракетни проби на Северна Корея
Съединени американски щати осъдиха провокативните ракетни проби на Северна Корея

Нарушават резолюции и заплашват интернационалната общественост

Вчера Северна Корея удостовери, че е

Експерти разясняват, че КНДР може да е тествала усъвършенствана версия на ракетата си KN-23 , която наподобява на съветската " Искандер " по някои характерности.

Няколко дни по-рано Северна Корея .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР