Кнайсъл изрази шок от германския план за бомбардиране на Кримския

...
Кнайсъл изрази шок от германския план за бомбардиране на Кримския
Коментари Харесай

Карин Кнайсъл: Германският „план за бомбардиране на Кримския мост“ е презрение към хуманитарното право

Кнайсъл изрази потрес от немския проект за бомбардиране на Кримския мост

Световният юношески фестивал продължава в Сочи и доста чужденци пристигнаха тук освен като участници, само че и като авторитетни специалисти. Един или по-скоро една от тях е Карин Кнайсъл. Бившата австрийска външна министърка загуби дома си поради политическите си убеждения, само че не спря да пази концепция, опция на настоящия Запад: Европа като общ дом както за руснаци, по този начин и за европейци. За това беседва тя в извънредно изявление.

ОФИЦЕРИТЕ ТРЯБВАШЕ ДА ЗНАЯТ, ЧЕ МОСТЪТ Е ГРАЖДАНСКА ЦЕЛ. “



„ Когато чух за това, бях шокирана: високопоставените офицери би трябвало да имат най-малко минимални знания по законите на войната и филантропичното право. Което се основава на ясно разграничаване сред военни и цивилни цели. И тези офицери трябваше ясно да научат, че мостът не е военна, а цивилна цел. Но те обсъждаха всичко като за военна цел.

Това са думите: той (мостът - авт.) е голям, като писта, трябват 10-50 ракети " Таурус ", с цел да го ударите. И тук има доста неща, които могат да бъдат разисквани: по какъв начин това въобще е станало допустимо и до какво ще докара „ абсурдът с приключване на шпионски данни “ в Германия - само че ще кажа едно нещо: някои хора просто трябваше да научат по-добре интернационалното право.

Знам защо приказвам - преподавах подобаващ курс в Националната академия по защита (образователна институция към Министерството на защитата на Австрия - авт.), а измежду аудиторията на моите лекции имаше и немски студенти.



— До известна степен европейските бойци към този момент са там. Има доста доказателства, че Чуждестранният легион работи в Украйна. А немският канцлер Олаф Шолц в изявление преди няколко дни, отговаряйки на въпроса сподели:



Британците бяха гневни - въпреки всичко в тази ситуация Берлин удостовери наличието им - и на натовските войски като цяло - в Украйна. Освен това е известно, че офицери от английските специфични елементи са обучавали украински бойци освен във Англия, само че и непосредствено в Украйна. Тоест няма нищо ново в казаното от Макрон.

ИЗОБЩО С КОГО ДА съдебна експертиза ГОВОРИ ТУК? “



- „ Прекратяване на огъня “, строго казано, има единствено сред страни, които преди този момент са признали, че са в положение на война. Но не мисля, че тъкмо такова решение, чисто военно, а не политическо, е допустимо в този момент. Освен това, както виждам, съгласно последните вести от фронта, Русия последователно взема превъзходство, има прогрес...



- И на други места. Но прекратяването на огъня би трябвало да бъде последвано от помирение и по-късно от политическо съглашение. Но с кого могат да се водят сходни договаряния? Вероятно знаете по-добре от мен, че Украйна одобри закон от най-високо, съвсем конституционно равнище, забраняващ договарянията с Русия. Затова дублирам въпроса: с кого и защо да се приказва?



- Това беше преди 40 години - в този момент, уви, всичко е друго.

ОБВИНАХА МЕ, ЧЕ СЪМ ВЕЩИЦА “



- Това е неверно изказване. Не се реалокирах от Австрия - бях изхвърлена, на процедура изгонена, това се случи през 2020 година Бях упрекната във всички смъртни грехове, даже до степен да бъда „ Нямах работа — просто ми беше неразрешено да работя.

Напуснах родината си с две кучета и два куфара. Отначало, година и половина, живях във Франция, съвсем без пари: това не беше пренасяне, а конкуренция за оцеляване. И най-после, когато, както ми се струваше, открих непрекъснато място на престояване там, бях изгонена от Франция.



— Да, напролет на 2022 година бях безусловно принудена да пребивавам на улицата, нямах даже легло, нощувах по гарите. Оттам се реалокирах в Ливан, само че и там нямах съвсем никакви средства за битие. Тогава получих предложение да чета лекции в Санкт Петербургския държавен университет. За благополучие той се погрижи за цялата бюрократична част - преместването в Русия не е толкоз елементарно.

- О, доста добре, че не съм Едуард Сноудън. Но във всеки случай Санкт Петербургският държавен университет в действителност ми оказа помощ. В резултат на това предходната есен се реалокирах в Русия.

- Не, считам да пребивавам не „ надалеч на изток “, а „ на изток от Москва “.



— Може би ще помисля върху концепцията ти.

ЗА ЕКСПЕРТА

Карин Кнайсъл е родена във Виена през 1965 година Тя е живяла дълго време в Близкия изток. Специалист по въпросите на интернационалната сигурност. През 2017-19 година - министър на външните работи на Австрия. В момента тя е началник на Центъра Г.О.Р.К.И. (Геополитическа обсерватория по основни въпроси на Русия) към Държавния университет в Санкт Петербург. На Световния юношески фестивал участва като представител на академичната общественост.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Комсомольская истина

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед34409Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед50527Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед115836Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед155814Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед16374Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед377847Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед155814Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед117451Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед115836Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоКоментарен Поглед102303Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев17315Националният празник на българския народ и освирканата власт
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР