Knauf предпочете Румъния пред България. Германската компания инвестира 200 млн.

...
Knauf предпочете Румъния пред България. Германската компания инвестира 200 млн.
Коментари Харесай

Голям германски инвеститор заобиколи България

Knauf избра Румъния пред България. Германската компания влага 200 млн. EUR в построяването на 2 завода в северната ни съседка – Муреш и Клуж, като ще бъдат разкрити над 200 работни места. Заводът в първия град е остаряла фабрика, която ще бъде реномирана. Това ще коства 135 млн. EUR. Там ще се създават изолационни материали и по-конкретно над 75 000 годишно минерална вата. Очаква се работата в завода в Муреш да стартира през 2024 година част от продукцията ще се изнася в Централна и Източна Европа.

В Клуж ще бъде построена фабрика на стойност 76 млн. EUR. В нея ще се създават железни профили и гипсокартон. Там ще бъде построена изцяло нова фабрика, чиято първа копка се чака да е през идната година. Пускането в употреба на индустриалната мощ е планувано за 2024 година Половината продукция ще се пласира на локалния пазар, а останалите 50% ще се изнасят в Молдова, Сърбия и Унгария.

Кnаuf Grоuр разполага с над 300 заводи в целия свят с над 40 000 чиновници. Годишните продажби надвишават 12.5 милиарда EUR.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР