Кметството на вечния град е обявило конкурс за български компании,

...
Кметството на вечния град е обявило конкурс за български компании,
Коментари Харесай

Рим преговаря с български компании за преработватването на част от отпадъците на града

Кметството на безконечния град е оповестило конкурс за български компании, които от януари да поемат за преправка част от отпадъците на многомилионната италианска столица, оповестява Нова тв.
Очаква се да се подпише контракт за 1 година. За момента няма удостоверение на информацията от страна на България. В предишното страната ни към този момент е обработвала боклука на Неапол и Палермо.
Преговорите с компании от България са почнали откакто са се провалили диалозите с Дания и Швеция. За последните две години Римската община е похарчила 14 милиона евро за прекачване на боклуци към Австрия. Боклукът на римляни поема и Португалия.
Близо 800 тона боклуци дневно остават необработени в италианската столица. Проблемът за италианците е от 3 години и към момента няма решение. Обществественият напън върху общината е доста огромен и поради съпътстващите несъбрания отпадък рискове за разпространяване на заболявания. Жителите на града постоянно се оплакват и от увеличената популация на плъхове в града.
 
Както Actualno.com писа през 2017 година в България е имало импорт на боклуци за горене, само че не повече от 50% от потенциала на съответната апаратура, акцентират от Министерство на околната среда и водите. Специално от Италия – дестинация, за която " Биволъ " писа, че е източник на боклуци за горене за ТЕЦ-овете на Христо Ковачки, има импорт на киселина от акумулатори, на RDF и третирани смесени боклуци.
Освен това в края на тази година България би трябвало да рапортува според Базелската спогодба за надзор на трансграничното придвижване на рискови боклуци какви боклуци и от кое място са внасяни в страната през 2018 година. Още за това може да прочетете в тази публикация. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР