Кметството на Париж беше глобено от френската държава заради прекалено

...
Кметството на Париж беше глобено от френската държава заради прекалено
Коментари Харесай

Кметството в Париж глобено заради прекалено много жени на ръководни постове

Кметството на Париж беше санкционирано от френската страна поради прекомерно доста дами на управителни постове, съобщи Франс прес. Кметицата на Париж Ан Идалго, издигната на поста от социалистите, разкритикува решението и го дефинира като " неуместно ".
Съгласно решението санкцията, която се постанова на парижкото кметство възлиза на 90 000 евро. Тя се отнася за 2018 година и бе наложена с решение на министерството на трансформацията и обществената администрация поради неспазване на наредба за паритет на мъжете и дамите. Въпросната наредбата беше анулирана предходната година, напомня Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
" Тази санкция явно е неуместна, несправедлива, безотговорна, рискова ", сподели кметицата, критикувайки изоставането на Франция в издигането на дами на управителни постове. Тя посочи, че с цел да бъде реализиран паритет, би трябвало да се форсира темпото, с цел да се обезпечи, че при назначенията има повече дами, в сравнение с мъже.
Идалго се пошегува, че се радва, че става дума за санкция, наложена точно поради това, че повече дами са били назначени на управителен постове в кметството, а точно от общо всички назначения на такива постове 11 са дами, единствено 5 са мъже.
Ан Идалго добави, че персонално ще занесе чека с санкцията, придружавана от заместниците си, шефовете и всички дами от основния секретариат. Кметицата разгласи още, че ще предложи на всички ръководители на групи и от болшинството, и от опозицията в градския съвет да се причислят към нея.
Самата министърка на обществената администрация Амели дьо Моншален призна през днешния ден, че наредбата, поради, която бе наложена санкцията и която бе анулирана през 2019 година, е " неуместна ".
" Каузата на дамите заслужава повече ", съобщи Моншален в Туитър и добави, че желае с парите от санкцията да бъдат финансирани съответни дейности за издигане на дами в администрацията. Тя предложения Идалго да обсъдят въпроса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР