Кметството на Мадрид обяви, че ще нареди да бъдат затворени

...
Кметството на Мадрид обяви, че ще нареди да бъдат затворени
Коментари Харесай

Нови мерки в Испания и Франция в борбата с епидемията от коронавируса

Кметството на Мадрид разгласи, че ще подреди да бъдат затворени терасите на питейните заведения и заведенията за хранене в испанската столица поради епидемията от новия ковид, съобщи Франс прес.

Освен това кметът Хосе Луис Мартинес-Алмейда предложи на питейните заведения и заведенията за хранене напълно да затворят, като негов представител акцентира, че това е единствено рекомендация, а не заповед.

Според испански медии чака се от на следващия ден в региона на Мадрид да бъдат затворени всички питейни заведения, заведения за хранене и магазини с изключение на супермаркетите и аптеките, отбелязва Ройтерс.

След Италия Испания е втората тежко наранена от ковид европейска страна с над 3000 инфектирани и 84 умряли, а най-вече случаи има в региона на Мадрид. В Испания към този момент са затворени учебните заведения и музеите, не се позволява влизането в испанския пристанища на круизни и туристически кораби, идващи от Италия, не се одобряват и полети от Италия, показва Българска телеграфна агенция.

Френският министър председател Едуар Филип разгласи, че държавното управление намалява от 1000 на 100 души позволения предел за всеобщи събирания във Франция, с цел да се спре разпространяването на ковид. Забраната за събирания над 100 души влиза в действие неотложно и важи за цялата територия на страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР