Кметството на Бордо беше подпалено, докато във Франция продължаваха протестите

...
Кметството на Бордо беше подпалено, докато във Франция продължаваха протестите
Коментари Харесай

Протестиращи подпалиха кметството на Бордо

Кметството на Бордо беше подпалено, до момента в който във Франция продължаваха митингите против проектите за повишение на пенсионната възраст, заключи Би Би Си.

По данни на Министерството на вътрешните работи в четвъртък по улиците на Франция излязоха повече от един милион души, като в Париж те бяха 119 000.

Полицията използва сълзотворен газ срещу протестиращите в столицата, а 80 души бяха задържани в цялата страна, добавя news.bg.

Протестите бяха провокирани от законодателството, което увеличава пенсионната възраст с две години до 64 години.

В четвъртък вечерта, след ден на митинги и конфликти, пожар погълна това, което изглеждаше като входната врата на кметството в югозападния град Бордо.

Не е ясно кой е виновен за пожара, който бързо беше сподавен от пожарникарите.

В Париж по време на като цяло мирните демонстрации понякога се стигаше до конфликти на полицията с маскирани бунтовници, които разбиваха витрини на магазини, разрушаваха улични мебели и нападнаха ресторант " Макдоналдс ", оповестява организация Ройтерс.

Полицията е употребила сълзотворен газ и е била обстрелвана с предмети и фойерверки, оповестява организация АП, а в столицата са били задържани 33 души.

Един служител на реда е бил изведен на безвредно място, до момента в който е бил в безсъзнание, защото явно е бил ударен по главата.

В северния град Руан млада жена е била забелязана да лежи на земята, откакто е получила съществено пострадване на ръката. Свидетели настояват, че тя е изгубила палеца си, откакто е била улучена от по този начин наречената " флашбол " граната, изстреляна от полицията за разпространяване на стачкуващите.

Други конфликти имаше в западните градове Нант, Рен и Лориен.

Протестите, които не престават към този момент девети ден, нарушиха също по този начин придвижването на влаковете, работата на петролните рафинерии, а учители и служащи на парижкото летище " Шарл дьо Гол " напуснаха работа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР