Кметската завера остава за постоянно в арестаПрокурорите по делото на

...
Кметската завера остава за постоянно в арестаПрокурорите по делото на
Коментари Харесай

Кметицата Иванчева към съучастниците си: Няма документ, докато не плати

Кметската завера остава за непрекъснато в ареста

 Прокурорите по делото на влизане в правосъдната зала. Снимки: Булфото Прокурорите по делото на влизане в правосъдната зала. Снимки: Булфото
Записи със СРС са документирали срещите сред участниците в кметската завера в “Младост ” и бизнесмена Александър Ваклин. Това се разбра в Апелативния спецсъд, където прокуратурата цитира елементи от наличието на доказателствата, събрани против кметицата Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, някогашен кмет на региона.

И тримата бяха оставени дефинитивно в ареста, като съдът одобри, че доказателствата са задоволително и в тази ситуация няма провокация към рушвет от страна на Ваклин.

На срещи между тях Иванчева и съучастниците й обсъждали по какъв начин да се влияе на Ваклин да заплати. Коментирали са и по кое време и по какъв начин да бъдат предадени парите. А сутринта в съда Иванчева се правеше, че не се сеща кой е Ваклин.

“Поставили сме го на колене. Няма да пусна преписката, до момента в който не заплати! ”, казвала Иванчева на приятелите си.

Заради тези СРС-та, които държавното обвиняване е внесло в сряда следобяд, съвещанието стартира с 3 часа забавяне. През това време и юристите, и обвинените четоха новите 13 тома с доказателства. Три от тях бяха със свидетелски показания на чиновници от общината, а останалите – със записи от диалози.

От прокуратурата потвърдиха, че в началото при следствието е имало и четвърти арестуван – Стефан Дишев, за който се приказва, че е приятелят на Иванчева. Той е бил споменаван в диалозите. Разследващите обаче го освободили след 24 ч, без да му повдигат обвиняване.

300 забавени документа в „ Младост “


Владимир Клисуров оглавява краткотрайно региона

Кметът на “Младост ” Десислава Иванчева е забавила към 300 преписки с по 5-6 месеца, заяви зам.-кметът Румен Русев. Именно занимателен документ бе в основата на задържането на кметицата по обвиняване за рушвет.

Според Иванчева Русев не би трябвало да ръководи “Младост ”. “Служебен разкол има, тъй като аз желаех по-малко значимите неща свързани със строителството да бъдат насочвани към мен, само че те отиваха още веднъж към нея ”, сподели Русев.

Той ще работи в региона дружно с Владимир Клисуров, който бе определен от Столичния общински съвет за краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на “Младост ”. Досега той е бил зам.-кмет на региона. Клисуров е посочен за кмет от Иванчева. Той съобщи, че не е желал да заеме поста, само че след гласуването изясни, че ще се съобрази с решението. Причината да не желае е, тъй като счита, че не е задоволително способен за строителната работа, която следва в региона и е в ресора на Румен Русев.

Шефът на антикорупционната комисия:


Още изнудвани предприемачи ни се оплакаха


Освен Александър Ваклин, и други хора са били изнудвани от кмета на “Младост ” Десислава Иванчева. Тя желала пари, с цел да се осъществят избрани планове. Това сподели в Народното събрание ръководителят на Комисията за битка с корупцията и нелегално добитото имущество Пламен Георгиев.

Той счита, че е нужна смяна в закона за разширение пълномощията на комисията, която сега не може да задържа. Георгиев даде образец с ареста на Иванчева. “Организирахме всичко, експлоатирахме СРС-ата, участвахме в цялото следствие по събиране на доказателства, а даже не можахме да я задържим ”, сподели той.

Народно събрание избра и препоръчаните от Георгиев членове на ръководената от него комисия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР