Кметската заплата в най-бедната община у нас - Ружинци, е

...
Кметската заплата в най-бедната община у нас - Ружинци, е
Коментари Харесай

Кметът на най-бедната община у нас получава над 3400 лв. заплата

Кметската заплата в най-бедната община у нас - Ружинци, е 3414 лева Там живеят малко над 3 хиляди поданици, което е под минималното условие от 6 хиляди души по закон, с цел да има община, оповестява bTV.

По данни на Националния статистически институт общината е и една от трите в България, в която над 50% от хората живеят под прага на бедността.

Освен това от 265 общини у нас, близо 50 не попадат в условията за община.

Възнаграждението на кмета Александър Александров е гласувано след преизбирането му за втори мандат. Преди актуализацията той е получавал 2551 лева Общината има и 11 общински съветници.

По думите на Александров заема управителна позиция, която подготвя за висока заплата. Освен това изясни, че тези пари не отиват за неговия джоб и постоянно дава от средствата за щедрост.

Местните описват, че кметът работи за селото, само че като се вземат поради ниските приходи, жителите на Ружинци считат, че кметското заплащане е незаслужено.

Кметът на Ружинци се хвали с безвъзмезден обяд за 700 души, 30 км. асфалтирани улици и ремонт на детска градина в прилежащо село.

Освен това ръководителят на общинския съвет, който получава 1800 лева, както и шефовете на комисии, ще разпределят част от заплатата си за дарения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР