Кметоветена Карлово и на селата, пострадали от бедствието през септември

...
Кметоветена Карлово и на селата, пострадали от бедствието през септември
Коментари Харесай

Кметовете на Карлово и на пострадалите от водното бедствие села в региона блокират Подбалканския път в сряда

Кметоветена Карлово и на селата, потърпевши от бедствието през септември 2022 година - Богдан, Каравелово, Слатина, Розино, и Христо Даново, ще затворят в сряда за един час Подбалканския път и прохода „ Троян – Кърнаре “.

Кметът на Карлово и управниците на прилежащите обитаеми места, които учредихаинициативен комитет,са изпратиха писмо до министър-председателя Димитър Главчев и министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, скоето ги уведомяват за подготвяния митинг и упорстват заотпускане на малко над 38000милиона лв. за 2024 година, които да бъдат употребявани за възобновяване на разрушени от бедствието мостове, улици и дерета в Карлово и селата.

Досега сме получили единствено 17 милиона и 611 хиляди лв., изясни кметът на Карлово Емил Кабаиванов. Той упорства нужната сума Правителството даотпусне от Междуведомствената комисия по възобновяване и подкрепяне, която за тази година разполага с бюджет от над 130 млн. лв..

В писмото си Емил Кабаиванов желае да бъдат планувани и още близо 20 милиона леваза 2025 година, с които да бъде довършено възобновяване на разрушената от бедствието инфраструктура.

Предупредителната едночасова обсада ще стартира в 14:30 часа в сряда в село Кърнаре.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР