Кметовете вече да имат право само на два мандата, а

...
Кметовете вече да имат право само на два мандата, а
Коментари Харесай

Реформа в местната власт: Предлагат кметовете да управляват само два мандата


Кметовете към този момент да имат право единствено на два мандата, а броят на общините да се понижи. Тези оферти ще обсъдят ръководещите на съдружен съвет.

„ То тогава би трябвало да има и мандат за депутат. Съгласен съм, че не би трябвало да има специалност кмет или специалност общински консултант или депутат “, разяснява Настимир Ананиев, ръководител на районната комисия в Народно събрание.

Откриваме кмета на Карнобат четвърти мандат Георги Димитров в София за срещата на Националното съдружие на общините. Преди това е бил ръководител и на общинския съвет.

„ Тази позиция изисква забележителна доза професионализъм, тя не е за лаици, хората им пишат двойка, в случай че не си правят работата, т.е. не ги избират “, счита Георги Димитров, кмет на Карнобат.

Според позицията на Сдружението на общините, хората имат право на избор.

„ В българското законодателство е планувано ограничаване в мандатите единствено за президента. Законовите промени би трябвало да бъдат предшествани от публичен спор “, се показва в позиция на сдружението.

Георги Димитров обмисля и дали следващата година да се кандидатира за кмет на Карнобат.

Управляващите обмислят и вид да се понижи броя на общините, с цел да могат да аплайват по-лесно по европейски стратегии. От сдружението на Общините и тук не откриват съществени претекстове за смяна.


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР