Кметовете проучват дaли е възможно да се създаде ред, по

...
Кметовете проучват дaли е възможно да се създаде ред, по
Коментари Харесай

Обмисля се дали да бъдат разрешени посещенията в паркове и планини

Кметовете изследват дaли е допустимо да се сътвори ред, по който да се посещават планините и парковете. Това разгласи по време на утринния брифинг министър председателят Бойко Борисов.

" По какъв ред и дисциплинираност да можем, изключително с дребните деца, да употребяваме огромните планини към градовете, парковете, само че да не създадем отново това всеобщо скупчване, каквото стана по " Витошка ", Южния парк, Борисовата градина - дали на часове, както направихме при магазините... " - сподели Борисов.

Междувременно близо 3000 души към този момент са подписали петиция в тази тенденция. Молбата до кмета на столицата и до здравния министър е да бъдат препоръчани " законни разновидности за упражняване на самостоятелен спорт и контролирано самостоятелно напредване в естествени и национални паркове по време на изключителното състояние... за опазване на физическо, прочувствено и психологично здраве ".

" От тази опция за придвижване биха се възползвали главно фамилии с деца, професионални спортисти и интензивно спортуващи младежи, които в идващите месеци ще имат витална потребност от повишение на имунитета, защото ще са дейната работеща мощ в страната " - пишат създателите на петицията.

В края на предишния месец спортни клубове също настояха в намерено писмо до премиера, министрите на опазването на здравето и спорта, и до ръководителя на Националния действен щаб да бъде позволен самостоятелният спорт навън, при съблюдаване на избрани условия.

В писмото си те припомниха, че " в нито една от европейските страни, въвели най-строги ограничения поради COVID-19, самостоятелният спорт навън не е бил напълно забраняван ".

" Светъл кулоар " - часови откъслек, в който да могат децата от разнообразни възрастови групи да излизат за разходка с прекосяване през паркове и градини, без скупчване на детските площадки и уреди. Това предложи в изявление за " Хоризонт до обед " юрист Мария Петрова, експерт по здравно право и до неотдавна член на към този момент разпуснатия Медицински съвет към държавното управление, който приготви логаритъм за битка с ковид.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР