Кметовете на три израелски общини обявиха рано днес, че ще

...
Кметовете на три израелски общини обявиха рано днес, че ще
Коментари Харесай

Кметове в Израел обявяват гладна стачка пред офиса нa Нетаняху

Кметовете на три израелски общини оповестиха рано през днешния ден, че ще стартират гладна стачка пред офиса на премиера Бенямин Нетаняху в Йерусалим, до момента в който митингите против проектите на държавното управление за правосъдна промяна не престават да раздрусват страната, оповестяват новинарските организации, предава Българска телеграфна агенция.

Според вестник " Йедиот Ахронот " кметовете на градовете Кфар Сава и Херцлия, както и на региона Цихрон Яков са оповестили този ход в взаимно изказване.

Кметовете приканиха държавното управление да приключи дейностите по реализиране на противоречивата правосъдна промяна и да стартира договаряния с опозицията.

Те също по този начин желаеха да бъдат предпазени единството, сигурността и сигурността на израелския народ.

Десетки хиляди израелци излязоха по улиците в цялостен Израел късно в неделя в символ на митинг против проекта за промяна на правосъдната система и решението на Нетаняху да уволни министъра на защитата Йоав Галант, който прикани за прекъсване на проекта.

През последните 12 седмици в Израел се организират всеобщи митинги против проектите на държавното управление за правосъдна промяна, които се преглеждат от опозицията като опит за понижаване на пълномощията на правосъдната власт в интерес на изпълнителната власт.

Нетаняху, който е съден за корупция, обаче упорства, че неговият проект за правосъдната власт ще укрепи демокрацията и ще възвърне салдото сред законодателната, изпълнителната и правосъдната власт.

Във фризера

Израелското държавно управление разисква заледяване на провокиралия всеобщо неодобрение проект за правосъдна промяна след избухналите през миналата нощ нови гневни митинги, оповестява в същото време  " Джерусалем пост ", представен от ДПА. Съобщава се, че в Йерусалим ядосани протестиращи са преодолели пътна обсада покрай жилището на Нетаняху, като не е ясно дали 73-годишният министър председател по това време е бил в дома си.

Предвид обстановката Нетаняху е свикал незабавна среща. Според " Джерусалем пост " тя е почнали нощес и е траяла до ранните часове тази заран.

Освен министърът на правораздаването Ярив Левин и крайнодесният министър на финансите Бецалел Смотрич, в срещата, състояла се в канцеларията на премиера, са взели участие министърът по стратегическите въпроси Рон Дермер и министърът на образованието Йоав Киш, се споделя в обявата.

Вестникът се базира на източници от дясната консервативна партия " Ликуд " на Нетаняху, съгласно които Дермер и Киш са посъветвали премиера да спре законодателството, до момента в който Левин е упорствал кабинетът да се придържа към проектите, заплашвайки с оставка.

Лидерите на крайнодясното израелско религиозно съдружно държавно управление трябваше да се срещнат в канцеларията на министър-председателя през днешния ден, заяви осведомителният уеб страница ynet.

Министърът на защитата Галант прикани за разговор с съперниците на правосъдната промяна, която ще разреши на Народното събрание да анулира решенията на Върховния съд с нормално болшинство. Реформата планува също политиците да получат по-голямо въздействие при назначението на съдиите.

Галант съобщи, че националната сигурност е застрашена от отхвърли на резервистите да се явят на работа в символ на митинг против промените. Той е най-високопоставеният член на държавното управление, подлагал на критика проекта за намаляване на правосъдната власт до момента. Най-малко още двама представители на партия " Ликуд " са подкрепили настояването на Галант, само че други членове на обединението реагираха яростно и приканиха за неговото уволняване, оповестиха през вчерашния ден израелските медии.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР