Кметовете на три израелски общини обявиха рано днес, че ще

...
Кметовете на три израелски общини обявиха рано днес, че ще
Коментари Харесай

Израелски кметове започват гладни стачки пред офиса на премиера Нетаняху

Кметовете на три израелски общини оповестиха рано през днешния ден, че ще стартират гладна стачка пред офиса на премиера Бенямин Нетанях у в Ерусалим, до момента в който митингите против проектите на държавното управление за правосъдна промяна не престават да раздрусват страната, оповестяват новинарските организации.

Според вестник " Йедиот Ахронот " кметовете на градовете Кфар Сава и Херцлия , както и на региона Цихрон Яков са оповестили този ход в взаимно изказване.

Кметовете приканиха държавното управление да приключи дейностите по реализиране на противоречивата правосъдна промяна и да стартира договаряния с опозицията.

Те също по този начин желаеха да бъдат предпазени единството, сигурността и сигурността на израелския народ.

Десетки хиляди израелци излязоха по улиците в цялостен Израел късно в неделя в символ на митинг против проекта за промяна на правосъдната система и решението на Нетаняху да уволни министъра на защитата Йоав Галант, който прикани за прекъсване на проекта.

През последните 12 седмици в Израел се организират всеобщи митинги против проектите на държавното управление за правосъдна промяна, които се преглеждат от опозицията като опит за понижаване на пълномощията на правосъдната власт в интерес на изпълнителната власт.

Нетаняху, който е съден за корупция, обаче упорства, че неговият проект за правосъдната власт ще укрепи демокрацията и ще възвърне салдото сред законодателната, изпълнителната и правосъдната власт.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР