Кметовете на три израелски общини обявиха рано днес, че ще

...
Кметовете на три израелски общини обявиха рано днес, че ще
Коментари Харесай

Нетаняху уволни министъра на отбраната и предизвика масови протести

Кметовете на три израелски общини оповестиха рано през днешния ден, че ще стартират гладна стачка пред офиса на премиера Бенямин Нетаняху в Ерусалим, до момента в който митингите против проектите на държавното управление за правосъдна промяна не престават да раздрусват страната, оповестяват новинарските организации.

Според вестник " Йедиот Ахронот " кметовете на градовете Кфар Сава и Херцлия, както и на региона Цихрон Яков са оповестили този ход в взаимно изказване, предава Българска телеграфна агенция. 

Кметовете приканиха държавното управление да приключи дейностите по реализиране на противоречивата правосъдна промяна и да стартира договаряния с опозицията.

Те също по този начин желаеха да бъдат предпазени единството, сигурността и сигурността на израелския народ.

Десетки хиляди израелци излязоха по улиците в цялостен Израел късно в неделя в символ на митинг против проекта за промяна на правосъдната система и решението на Нетаняху да уволни министъра на защитата Йоав Галант, който прикани за прекъсване на проекта.

През последните 12 седмици в Израел се организират всеобщи митинги против проектите на държавното управление за правосъдна промяна, които се преглеждат от опозицията като опит за понижаване на пълномощията на правосъдната власт в интерес на изпълнителната власт.

Нетаняху, който е съден за корупция, обаче упорства, че неговият проект за правосъдната власт ще укрепи демокрацията и ще възвърне салдото сред законодателната, изпълнителната и правосъдната власт.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР