Кметовете на малките населени места имат един основен проблем. Това

...
Кметовете на малките населени места имат един основен проблем. Това
Коментари Харесай

Янев: В следващите дни ще има „интересни развития“

Кметовете на дребните обитаеми места имат един главен проблем. Това е годно и за кметовете на общини. Става дума за самофинансирането. Това разяснява служебният министър председател Стефан Янев при посещаване на родното му село Поповица, където се организира среща с Националното съдружие на кметовете на кметства.

По думите му концепцията е локалните налози да отиват за потребностите на локалното население, за инфраструктура и планове. Кметовете на кметства са мощно подвластни от централизирания бюджет, както и от общинските препоръки и кметовете на общини, счита Янев, представен от Dariknews.bg.

Янев посочи, че служебният кабинет работи за хората, а не прави предизборна акция, защото то е непартийно. 9600 машини за гласоподаване са към този момент обезпечени, до края на идната седмица евентуално ще бъдат обезпечени още 1500 такива. Премиерът загатна, че в идващите дни ще има „ забавни развития “ и уточни, че квалификациите във връзка с новите назначения в администрацията би трябвало да бъдат направени едвам откакто се види тяхната работа. Янев добави, че инспекцията против шефа на Националната приходна организация (НАП) Румен Спецов тече, само че още не е завършила и няма резултати от нея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР