Кметовете на 9 общини, сред тях и София, обявиха 2

...
Кметовете на 9 общини, сред тях и София, обявиха 2
Коментари Харесай

2 май неучебен в София и още 8 общини

Кметовете на 9 общини, измежду тях и София, оповестиха 2 май за неучебен.

Решението на кметовете е според Закона за предучилищното и учебното обучение. Според него градоначалниците могат да афишират до три календарни дни за неучебни в границите на една образователна година за учебни заведения на територията на общината.

“Обявявам датата 2 май 2024 година за неучебен ден за учебните заведения на територията на Столична община под надпис – Ден да опознаем София ”, написа в заповедта на кмета.

“Целта е на този ден да се даде опция на учениците да опознаят по-добре нашия град
по отношение на годината, в която означаваме 145 години
от оповестяването на София за столица на България. На учениците и техните преподаватели ще бъде обезпечена опция да посетят гратис музеи. Това са Регионален исторически музей София и неговите филиали и Софийска градска художествена изложба ”, написа в уведомлението на кмета до началника на РУО-София Ваня Кастрева.

Заповеди, с които афишират 2 май 2024 година за неучебен ден,
към този момент разписаха кметът на Благоевград Методи Байкушев,
кметът на Пловдив Костадин Димитров, кметът на Стара Загора Живко Тодоров. А също кметът на община Хасково Станислав Дечев, кметът на община Димитровград Иво Димов, кметът на община Троян Донка Михайлова.

Кметът на Смолян Николай Мелемов също разгласи 2 май за неучебен ден за учебните заведения в община Смолян, заяви общинският пресцентър. От Регионалното ръководство на образованието обаче прецизираха, че за момента
единствено Смолян от 10-те общини в региона вкарва неучебен ден на Велики четвъртък.
За учениците в Плевен неучебен с изключение на 2 май ще бъде и 15 май, реши кметът доктор Валентин Христов.

От общината допълниха, че е в подготовка празничната стратегия за дните към 15 май. За първа година от локалната администрация ще посветят и цяла седмица с празнични събития, отдадени на Великден. По този метод още от края на април доникъде на месец май плевенчани ще могат да се насладят на разнородни културни мероприятия.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР