Кметовете, били те и на София или Бургас, нямат право

...
Кметовете, били те и на София или Бургас, нямат право
Коментари Харесай

Георг Спартански: Кметовете, били те и на София или Бургас, нямат право да дописват заповеди на министъра

Кметовете, били те и на София или Бургас, нямат право да дописват заповеди на министъра! Ако градини там ще работят, то ще е в директно нарушаване на министерската заповед. Това написа в профила си във Фейсбук кметът на Плевен. " На какво правно съображение, в случай че в заповедта на министъра, която е наложителна за осъществяване, е ясно написано, че се затварят всички градини? ", пита още той.
" Защо разясня? Защото в последните 2 дни получих запитвания по телефона и в месинджър, а по този начин също се разяснява и във ФБ дали и в Плевен, сходно на София и Бургас няма да работят детски градини единствено за деца на медицинския личен състав на лечебните заведения и поликлиниките, защото родителите им са на първа линия в битката против ковид-19 и до момента в който рискуват здравето и живота си, на част от тях няма кой да гледа децата им у дома. Въпросът е състоятелен и има най-малко 3 страни ", написа Георг Спартански. 
 Георг Спартански: Няма да се подвигат локалните налози в Плевен (ВИДЕО) Георг Спартански: Няма да се подвигат локалните налози в Плевен (ВИДЕО)
Няма да се подвигат локалните налози и такси. Това съобщи в предаването " Студио Actualno " кметът на община Плевен Георг Спартански. " Догод...
" Първо, на какво правно съображение да се оставят отворени градини, в случай че в заповедта на министъра, която е наложителна за осъществяване, е ясно написано, че се затварят всички градини? Кметовете, били те и на София или Бургас, НЯМАТ право да дописват заповеди на министъра! Ако градини там ще работят, то ще е в ПРЯКО нарушаване на министерската заповед.
Второ, организационна страна: от ръководителите на нито едно от многочислените лечебни заведения в Плевен до момента няма искане до мен за такава практическа мярка, нито изтъкване на нужни за потребностите на чиновниците им бройки места в градина, с цел да можем да обобщим поръчките и създадем каквато и да е практическа организация, обвързвана с броя на децата, храненето им, ангажиране на съответна градина, брой групи, личен състав и така нататък
Искам да подчертая, че досега  не разясня дали би трябвало да има такива работещи градини по изключение, а единствено правната и организационна страна на въпроса. Той има и трета страна, морална. Аз персонално съм " ЗА "   медиците да получат поддръжка за това, че в екстремални условия рискуват ежедневно здравето и живота си, своя и на фамилиите си, лекувайки всички нас. Против съм обаче нещата отново да се вършат, без да са премислени, безредно, да се опълчват едни класи на други, да се задават въпроси от сорта за какво за тези може, за тези не може, кметове да вършат каквото им пристигна на мозъка, да нарушават заповеди и да ги дописват, а централната власт да не е в положение да провежда нещата по метод, който да не допуска разнопосочно пояснение и използване ", написа още кметът на Плевен.
" Още помня по какъв начин в изключителното състояние напролет, при липса на единни и координирани ограничения и разписани  правила за деяние, мои сътрудници разпореждаха на моменти екзотични " осъществявания " като ръсене със селскостопански аероплан над града си за стерилизация, разглобяване на стотици пейки в паркове, с цел да не сядали хората, въвеждане на полицейски час и прочие. Ето за какво ще моля по съответния метод към здравния министър – или да допише заповедта си по отношение на детските градини и ясли, като се даде опция и се делегират права на общинските кметове Пожарна охрана ИЗКЛЮЧЕНИЕ да позволен работа на избран брой детски заведения за децата на работещи с избрани специалности, или да се съблюдава и управлява възбраната за работа! Обратното значи просто безпорядък ", приключва обявата си Георг Спартански.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР