Кметове на села от община Родопи и служители на администрацията

...
Кметове на села от община Родопи и служители на администрацията
Коментари Харесай

Куриоз : Кметове извозват хора заради изтекъл договор с превозвач

Кметове на села от община Родопи и чиновници на администрацията влязоха в ролята на междуградски превозвачи и през целия ден извозваха пасажери. Причината – изминал в края на седмицата контракт с превозвача, което направи невероятно напредването сред някои села от Родопската яка, споделя Българска национална телевизия.

Курсовете през днешния ден въпреки всичко се извършиха, само че не с автобуси, а с коли. Такова е било разпореждането на кмета на община Родопи Павел Михайлов към администрацията и към кметовете на селата – да извозват пасажерите с персонални и служебни коли. Така през днешния ден до и сред селата Цалапица, Златитрап, Брестовица, Бойково, Ситово, Лилково и Скобелево, кметове превозваха пасажери. И то гратис, тъй като нямат право да продават билети.

Кметът на Цалапица Ивайло Данаилов към този момент е направил няколко курса с пасажери до Пловдив и назад.

" Не чакахме това да се случи, само че такива са събитията и ние се ангажирахме. Правим го безусловно гратис и в полза на популацията. Помолих един мой другар да кара единия автомобил, аз карам втория, а третия - чиновник на общината ", изясни Данаилов.



Днес и на следващия ден няма да има превоз от Пловдив до Цалапица и назад, уточни Данаилов. Утре се чака въпросът да бъде решен, тъй като към този момент се водят договаряния с нов транспортьор, който да поеме линиите сред селата и към града.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР