Кметицата на Рим се закани, че ще се справи с

...
Кметицата на Рим се закани, че ще се справи с
Коментари Харесай

Смело сърце: Кметицата на Рим обяви война на мафията

Кметицата на Рим се закани, че ще се оправи с проведената престъпност в столичния град. Повод за гнева на Вирджиния Раджи беше дългата битка на пожарникари с огън, избухнал в нелегално бунище в източния квартал Колатина.

" Влизала съм във война с мафията няколко пъти. Не ме е боязън. Рим няма да попадне под контрола на тези нарушители ", сподели Вирджиния Раджи, представена от Агенция Франс Прес и Българска национална телевизия.

Властите подозират, че сметището е подпалено съзнателно. То беше планувано за почистване идната седмица. В последните 4 месеца това е третия огромен пожар на боклуци в Рим.

До 2013 година събирането и изхвърлянето на боклуци се контролираше от един човек - Манлио Черони. Огромното бунище, което той използваше не дава отговор на екологичните стандарти и беше закрито. Оттогава събирането и извозването на боклука в Рим е огромен проблем, като ясно решение какво да се прави няма.

Опитите на кметицата Раджи да отвори ново бунище се провалиха поради митинги на жители, живеещи край определените места. През декември имаше огромен пожар в преработвателния център, който обработва към 25 % от отпадъците в Рим. Гражданите на столицата са недоволни от купчините отпадък, които постоянно се натрупат по улицата и на собствен ред ги палят.

Вирджиния Раджи загатва, че мафията, която желае да управлява събирането и извозването саботира опитите на кметството да реши казуса. Гражданите към този момент са изгубили доверие в качествата на Раджи да се оправи с отпадъците, което беше едно от обещанията ѝ, когато пристигна на власт с огромен % от вота през 2016 година

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР