Кметицата на район „Младост” се е разпореждала с чужди имоти,това

...
Кметицата на район „Младост” се е разпореждала с чужди имоти,това
Коментари Харесай

Инвеститори: Кметицата на "Младост" се разпореждаше с чужди имоти

Кметицата на регион „ Младост” се е разпореждала с непознати парцели,това обявиха пред NOVA вложители от квартала.

По думите им, с цел да ги принуди да не строят, Иванчева им е предложила да размени парцелите им с непознати, които не са общинска благосъстоятелност.

„ Моето семейство има терен, който е добит посредством покупко-продажба. Теренът е предназначен още с Устройствения проект на София за застрояване. Имаме подписан контракт с вложител за планиране и създаване на постройка. Става въпрос за изграждане на жилищна постройка.

Запознах се с Иванчева по този мотив. Откакто Здравков трансферира със заповед действането по всичко преписки по строителството на основния проектант на Община Младост, нашият капиталов план потъна”. Това изясни Елена Николова, чието фамилията има земя и подписва контракт за строителство в ж.к. „ Младост”.

„ Проектът е още от 2013 година Битката в действителност е титанична. Целият план е утвърден от НАК. Стигнахме до разрешителното за градеж и тъкмо тогава Иванчева пристигна на власт с целия този популизъм и арх. Здравков трансферира всички пълномощия по действането на строителните бумаги да се правят от „ Младост”. Откакто стана прехвърлянето, позволение за градеж по този начин и не се издаде. Ние отидохме и си направихме информация и се откри, че те са заключени при Иванчева”, добави Николова.

В последна сметка сред Десислава Иванчева и Елена Николова е имало две срещи в кабинета на кметицата на „ Младост”. На една от тях Иванчева поискала от Николова да заменят терена си за градеж с терен на „ Софийски имоти”.

„ Ние вършим градоустройствена процедура, която се състои в сливане на два имота в един, с цел да може да се построят подземни гаражи, върху които ще има постройка.

Това сливане го започнахме още през 2016 година Последният документ, който внесохме, е на 13 април 2017 година, с което приключихме всичко по плана. От тогава досега преписката ни е при госпожа Иванчева”, изясни Светлана Деменчиенко, представител на компания, която има два терена, на които е трябвало да строи. По думите на Деменчиенко, Иванчева и на тях предложила подмяна на терена за строителство с различен терен.

„ Факт е, че има случаи на подправяне на документи. Има случаи на незнаен брой реститути и надлежно на част от тях подправяне на документи.

От друга страна, огромна част от парцелите, които желаят да се придвижат от вложители за застрояване, са върху зелени площи в регион „ Младост”, които са или градинки, или алеи”, изясни Петър Кърджилов от отдел „ Връзки с обществеността” в регион „ Младост”.

По думите му забавянето на преписките не е закононарушение и това се правело за да се откри дали всички документи са изрядни.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР