Кметицата на район Младост Десислава Иванчева беше арестувана днес пред

...
Кметицата на район Младост Десислава Иванчева беше арестувана днес пред
Коментари Харесай

Арестуваха кмета на Младост в София, искала подкуп


Кметицата на регион Младост Десислава Иванчева беше задържана през днешния ден пред Спортната палата в София, съобщи БГНЕС. При спецакция на полицията против корупцията Иванчева е хваната с рушвет от служители на реда, поставени са й белезници. Тя споделила, че й е неприятно и към момента конвоят не я е откарал в ареста. Иванчева стои права, до нея има служител на реда, а регионът към Министерството на спорта е отцепен. По непотвърдена информация Иванчева е арестувана с огромна сума пари от няколко десетки хиляди евро. Според първичната информация подкупът е предопределен за издаване на позволение за градеж на територията на Младост. Повече от един час Десислава Иванчева е изправена пред автомобила си, заключена с белезници и оградена от служители на реда с качулки на главите. Колата й се обискира. Арестувана е и заместничката на Иванчева - Биляна Петрова.

В хода на акцията проверяващи са влезнали и в Община Младост. Сградата на Община Младост е затворена и не е ясно дали ще проработи за жители в границите на днешния ден. В региона има доста полиция. Според ПР-а на общината Петър Кърджилов акцията е интензивно мероприятие и става дума за „ подхвърлени” доказателства. Не са ни разпитвали към момента, към този момент ни лимитират придвижването и даже телефонните диалози, сподели той пред медиите.

Съдейки по това, което медиите са популяризирали, госпожа Иванчева е арестувана, съобщи юрист Върбан Върбанов, чийто телефон Иванчева е показала. Адвокатът пристигна пред постройката на Спортното министерство, откакто е извикан от проверяващите. „ Ако бъде повдигнато обвиняване, тогава ще разберем в какво я упрекват. Нищо не знам сега, също така, че се организират процесуално-следствени действия”, сподели юрист Върбанов.

Утре прокуратурата ще даде детайлности по случая. Пред БГНЕС представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че следствието се прави взаимно с Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ). Ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев отхвърли да разяснява случая с претекста, че ще бъде попречено на следствието.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР