Кметицата на малък френски град разбуни духовете с бунт срещу

...
Кметицата на малък френски град разбуни духовете с бунт срещу
Коментари Харесай

Френска кметица на бунт срещу целуването за поздрав

Кметицата на дребен френски град разбуни духовете с протест против обичайна замяна на целувки по бузите при среща.

" La bise " е нормална замяна на две или три целувки по страните при среща сред французи. Обаче съгласно Од Пикар-Уолф, кметица на градчето Морет с 415 поданици, е извънредно време тази традиция да бъде прекъсната, споделя Би Би Си.

Тя е изпратила писма до сътрудниците си, кметове на градове към Гренобъл, с апел да се въздържат от приветственото целуване.

Според кметицата Франция е подготвена за смяна на етикета и прекосяване към по-неутралното здрависване. Тя самата от дълги месеци закъснявала за съвещания, с цел да не се постанова да целува всичките си 73-ма сътрудници.

Стига толкоз целувки с десетки хора. Надявам се решението ми да ви накара да се замислите, че всеки има право самичък да реши дали да се целува при среща, без значение дали заема формален пост, дали е на работна среща, или при всяка друга обстановка, приканва Пикар-Уолф.

Според нея " la bise " също така е още една форма на дискриминация на дамите, тъй като мъжете към този момент си разменят целувки при среща единствено в случай че са близки другари.

Призивът провокира бурна социална полемика и женска поддръжка. Кметицата разяснява, че е получила и поддръжка и доста мъже, които признават, че постоянно не са сигурни дали дамите вярно схващат опитите им да ги целунат по бузите при среща.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР