Кметицата на Барселона Ада Колау обвини сваленото каталунско правителство на

...
Кметицата на Барселона Ада Колау обвини сваленото каталунско правителство на
Коментари Харесай

Кметицата на Барселона: Пучдемон ни доведе до катастрофа


Кметицата на Барселона Ада Колау упрекна сваленото каталунско държавно управление на Карлес Пучдемон, че е довело испанската самостоятелна област до злополука. Колау беше безапелационна, че болшинството каталунци са срещу оповестяване на самостоятелност, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция и Днес бг.

На съвещание на партията си " Каталуния ен Кому " Ада Колау изиска пояснения от сепаратистките водачи, само че и прикани за освобождение на тези, които са арестувани от централните управляващи.

" Ние желаеме пандизчиите да бъдат освободени, само че желаеме също едно безконтролно държавно управление, което докара страната до злополука, да се изправи пред отговорностите си и да признае грешките си ", съобщи Колау, преди да отиде на огромна проява в Барселона за освобождение на задържаните ръководители.

" Те провокираха напрежение в Каталуния и излязоха с едностранна декларация за самостоятелност, която болшинството не желае ", сподели още Колау.

По думите на Колау декларацията за самостоятелност, призната на 27 октомври от 70 от 135-имата депутати в каталунския парламент, не е довела до прокламиране на републиката. Тя укори сваления каталунски водач Карлес Пучдемон, че е отпътувал за Белгия, оставяйки Каталуния " сама пред несигурността ".

" Те направиха декларацията и след това си отпътуваха ", съобщи Колау. Тя разкритикува също реакцията на испанското държавно управление на консерватора Мариано Рахой, което задейства член 155 от Конституцията, с цел да сложи региона под директното ръководство на Мадрид.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР